Вечір пам\”яті буковинського митця

Вечір пам"яті буковинського митцяЧернівецька обласна державна телерадіокомпанія зініціювала благодійний вечір пам’яті з нагоди 60-літнього ювілею заслуженого журналіста України, власкора Національного радіо України, автора та ведучого телерадіопрограм Миколи Смолінського. До проведення вечора також долучились Чернівецька обласна організація Національної Спілки журналістів України та Чернівецька обласна філармонія. Саме в обласній філармонії – в одному з найкращих залів Чернівців – 18 жовтня 2013 року о 17.00 розпочнеться благодійний захід, на який очікуються шанувальники творчості журналіста з усієї України.

Микола Сергійович Смолінський понад 30 років віддав журналістській роботі, працюючи спочатку на Чернівецькому державному телебаченні та радіо, а потім – двадцять два роки – власним кореспондентом Українського Національного радіо. За своє коротке, але надзвичайно насичене та змістовне творче життя підготував тисячі талановитих матеріалів – інтерв’ю, репортажів, нарисів, замальовок, прямих ефірів, у яких висвітлював найактуальніші теми соціально-економічного та культурного життя області. Пішовши у 51 рік з життя, він залишив по собі світлу пам’ять і вдячність радіослухачів, які понад усе цінують його високе публіцистичне слово, сповнене доброти і любові до людей. За життя слухачі писали йому листи з усіх куточків держави, – деякі з них – з Херсонщини і Запоріжжя – візьмуть участь у вечорі пам’яті.
Присутнім буде презентована нова книги Миколи Смолінського «Запрошую вас до мікрофона», яку підготувала до друку сестра журналіста Марія Чаглій. У книзі зібрано розповіді про життя області та міста Чернівців у період становлення незалежної України, портрети славетних вчених, поетів, співаків – вихідців з Буковини, замальовки про простих трударів, для яких найвищим богом у житті була і є праця. Це справжня сповідь журналіста про найсокровенніше – любов до своєї малої Батьківщини, де завжди чекала з далеких доріг мама. До речі, її теж організатори вечора чекають на незвичайні світлини.
Спогадами про відомого майстра пера і мікрофона поділяться численні герої радіо- та телепередач Миколи Смолінського, серед яких відомі митці Буковини та України.

peredplata