В Чернівцях відбулася презентація нового видання про композитора – книги «Володимир Івасюк» із серії видань «Великі українці».

Як повідомляє управління культури обласної державної адміністрації, сьогодні, 24 жовтня, у меморіальному музеї Володимира Івасюка відбулася презентація нового видання про композитора – книги «Володимир Івасюк» із серії видань «Великі українці». Представив книгу її автор – кандидат історичних наук, науковий співробітник Інституту історії України Національної академії наук України Віталій Перун. В презентації взяв участь і засновник серії «Великі українці», автор проекту «Про Україну з гонором та гумором» доктор історичних наук, професор Віктор Брехуненко.

На урочистій презентації видання прозвучали пісні Володимира Івасюка на слова Богдана Стельмаха «Нестримна течія» та «Тільки раз цвіте любов» у виконанні учениці Кіцманської музичної школи Марини Тимофійчук.

За словами автора презентованої книги Віталія Перуна, найкраще вшанування пам’яті українського композитора – повернення до джерел української пісні, до вимогливості у творчості, до музики як такої, до усвідомлення свого національного рівня та гордості за українську культуру.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata