Буковинці долучилися до створення Міжнародного вишитого рушника єднання “Цвіт вишиванки”

Буковинці долучилися до створення Міжнародного вишитого рушника єднання “Цвіт вишиванки”.
 
У Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту відбулася урочиста церемонія передачі рушника єднання від представників Київщини до Чернівецької області.
 
Задум проєкту полягає у відображенні на полотні довжиною 12,5 метрів орнаментів 24 областей України, Автономної Республіки Крим і міста Києва, а також 26 візерунків, найпоширеніших в державах проживання української діаспори.
 
На Міжнародному рушнику єднання вже створені орнаменти Тернопільщини, Івано-Франківщини, Канади, Польщі, Німеччини, Черкащини, Полтавщини, Дніпропетровщини, Італії, Великобританії, Австрії, Латвії, Литви, Естонії, Львівщини, Криму, Волині, Рівненщини, Хмельниччини, Вінниччини, Житомирщини, Київщини.
 
На Буковині над вишиванням працюватимуть майстрині Оксана Микитюк та Галина Михайлишина.
 
«Шануємо і зберігаємо наші традиції. Єднаємося навколо національних цінностей, адже в єдності – наша сила! Разом переможемо!”, – зазначила начальник управління культури Чернівецької ОВА Олена Боднар.
 
Мистецько-патріотичний проєкт Міжнародного вишитого рушника єднання «Цвіт вишиванки» започаткували на Тернопільщині в 2013 році.
 

peredplata

Залишити відповідь