Ґреґор фон Реццорі з Чернівців

Ґреґор фон Реццорі з ЧернівцівПредставництво Австрійської служби академічного обміну, м. Львів
Австрійська бібліотека в Чернівцях
Дирекція Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ
Літературний центр Пауля Целана

Незрівнянний маг і чарівник, «веселий єретик» і «божественний спокусник», космополіт і бонвіван, найелегантніший гранд-сеньор нашої епохи, неперевершений оповідач і невтомний міфотворець, останній великий німецькомовний письменник з Чернівців Ґреґор фон Реццорі знову повертається у своє рідне місто.
Запрошуємо Вас на низку заходів, присвячених 100-річчю від дня народження відомого німецькомовного письменника Ґреґора фон Реццорі, які відбудуться 15 травня 2014 р. о 16:00 в Літературному центрі Пауля Целана (вул. О.Кобилянської, 51)

Програмою заходів передбачено:
1) Відкриття фотовиставки «Реццорі у себе вдома» з приватного архіву письменника.
Виставка приурочена до 100-річчя з дня його народження. Вона охоплює різні вікові фази життя автора, вводить нас у світ його дитинства та юності, відтворює етапи літературної біографії, показує коло близьких та друзів, серед яких було чимало світових знаменитостей, а також засвідчує універсальність і багатогранність таланту митця, котрий залишив яскравий слід не тільки в літературі, але й в образотворчій та акторській сферах.
2) Презентація українського перекладу книги Ґреґора фон Реццорі «Торішній сніг» (видавництво «Книги – ХХІ»), а також інших видань австрійських авторів.
3) Колоквіум про життя і творчість письменника.

Окрім того, за підтримки Гете-Інституту в Києві у Чернівецькому обласному художньому музеї (Центральна пл., 10) відбудеться відкриття двох виставок німецької художниці Гельґи фон Льовеніх (Берлін) – «Пізніше на сім троянд шумить джерело. Мотив криниці в німецькомовній поезії Буковини» та картини-зустрічі з поезіями Зельми Меербаум-Айзінґер «Я хочу небо на руки взяти». Остання приурочена до 90-річчя з дня народження поетеси. Відкриття 14 травня 2014 о 16 год. Виставки діятимуть 14 травня – 9 червня 2014.

peredplata