На «соціалку» чернівчани сплатили понад 342 мільйони

З початку року чернівецькі платники перерахували до бюджету 342,4 млн. грн. єдиного соціального внеску, що дозволить своєчасно виплачувати пенсії, надасть гарантії соціальних виплат: у разі безробіття, нещасних випадків та тимчасової втрати працездатності. Про це повідомляє інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Лідерство у сплаті ЄСВ утримують: управління освіти Чернівецької міської ради – понад 20,7 млн. грн., Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича – понад 12,7 млн. грн., ПАТ «ЕК «Чернівціобленерго» – 10,4 млн. грн., БДМУ – 6,9 млн. грн., ТОВ «Машзавод» – 6,7 млн. грн.

За словами начальника ДПІ у м. Чернівцях Ярослава Городенського, добросовісна сплата єдиного внеску є мірилом відповідального ставлення роботодавців до майбутнього своїх працівників та їх соціального захисту.

Міндоходів України ініціювало уніфікацію звітності зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування по фізичних особах-підприємцях.

Це пропонується здійснити шляхом об`єднання в одну таблиць 1, 2, 3 Додатку 5 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування.

Відомством розроблено проект макету об`єднаної звітності „Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску” , який розміщено на офіційному веб-порталі Міндоходів.

На думку фахівців Міністерства, об`єднання трьох таблиць в одну посприяє спрощенню умов ведення бізнесу та підвищить ефективність реалізації податкової реформи. Ознайомитись з макетом можна на головній сторінці офіційного веб-порталу Міндоходів у розділі „Діяльність” (Діяльність>Взаємодія з громадськістю>Консультації з громадськістю >Громадське обговорення). Також на головній сторінці порталу можна висловити свою думку стосовно спрощення звітності, взявши участь в опитуванні у розділі „Опитування”.

peredplata