У Чернівцях презентують художню кераміку

15 травня о 18.00 в галереї «SweetАрт-Знання» відбудеться відкриття виставки сучасної художньої кераміки \”Константа\”. Автори проекту – відомі в Україні та Європі художниці-керамістки зі Львова Ганна Друль та Ірина Марко. У цьому проекті вони в образах та артефактах розкривають тему любові як безумовної константи.

Їх константа – це любов. Та безумовна любов, яка є Бог, яка є Всесвіт, Світ і все в цьому світі. Та любов, з якої починається і на якій тримається земне життя, його сенс і гармонія.

Символом безумовної любові для Ганни Друль є жінка з дитиною – універсальний архетип всіх часів і народів: праматір, берегиня, мадонна. Адаптуючи в глині образи зі старих фото, Ганна вимогливо-лаконічна в деталях. Їй потрібен один-єдиний виразний і, одночасно, максимально природній жест, який унаочнить емоцію, проявить психологічний, біологічний і генетичний зв’язок, створить імпульс, перетворюючи фігуративне зображення на об’ємний знак, «формулу ідеальної Любові». Завдяки цьому пластика жінок-мадонн Ганни Друль набуває особливо виразної монументальності, чия естетика асоціюється з лапідарністю проторенесансу і кубізму.

Джерелом натхнення керамічних пластів Ірини Марко є, в першу чергу, народна ікона: на склі, полотні, дереві, вишивана, мальована, різьблена, щедро уквітчана, з її наївною вірою і шанобливою старанністю в опрацюванні найдрібніших деталей.

Виставка триватиме до 30 травня.

peredplata