1 грудня Х Міжнародний фестиваль \”ДрайвомірЪ\” у Чернівцях

1 грудня Х Міжнародний фестиваль "ДрайвомірЪ" у Чернівцях1 грудня у чернівецькому Будинку Офіцерів відбудеться ювілейний – десятий за ліком фестиваль актуальної музики \”ДрайвомірЪ

Цьогоріч він остаточно закріпив за собою статус міжнародного. Окрім українських гуртів у ньому візьмуть участь гості з близького і не дуже зарубіжжя: білоруський гурт «Sciana» та їхні колеги з Чехії – «Overhype». Альтернативну складову фестивального дійства розбавить відомий гурт з Херсону «Роллікс», який презентуватиме буковинцям свій новий альбом \”Перетворися на зброю\”. Традиційно, основним наповненням фестивалю стануть різножанрові за своєю стилістикою нові і старі чернівецькі колективи: інді – рокові шамани «Олово», блюзово – рок-н-рольний «Viva Gazone», інструментально – експериментальний дует BeBoBul, ансамблеві (саме так іх охрестили на цьогорічній «Червоній Руті») «Пестициди», лаунджевий «Airport» і справжня несподіванка – епатажний фанерно – панковий фрік – гурт «ДПД». Тож, як бачимо, цьогорічний фестиваль обіцяє не залишити байдужими різні верстви населення, догодивши смакам найвишуканішої публіки. Вхід на забаву вартуватиме усього 40 гривень.
> Як завжди, фестиваль не залишиться осторонь соціальних проблем. Позаяк 1 грудня світ відзначає день боротьби зі СНІДом, кожен відвідувач «Драйвоміру» отримає презервативи
>
> «ДрайвомірЪ». Довідка
>
> Традиційно на його сцені виступають: маститі музиканти зі столиці та інших міст України і місцеві музиканти, які вже досягли успіху. Також дирекція фестивалю незмінно слідує своєму принципу – надавати сцену дебютантам. Для цього існує спеціальна номінація “Відкриття року”. Так само «ДрайвомірЪ» не лякається відроджувати легенди із попелу.
>
> Вперше цей фестиваль відбувся 20 грудня 2000 року у чернівецькому клубі “Монарх”. Наступний відгримів у нічному клубі “Астарта”. Згодом «ДрайвомірЪ» розширився і вийшов на інші майданчики – Соборну площу та Будинок офіцерів. За 9 попередніх фестивалів на сцену «Драйвоміру» вийшли майже сто колективів. Серед них: Zdob si Zdub (Молдова), Gebruder Teichman (Німеччина), «Мандри», «Мертвий півень», «Квадраджесіма», «Щастя», «Назад шляху немає», «Неймлес», «Очеретяний кіт», «Діамантовий зелений», «Екзотичний кактус», «Гуцул Каліпсо», «Стелсі».
>
> Гаслом рок-зібрання у Чернівцях є “Драйву – Мир, а Миру – Драйв”, хоча існує і інше тлумачення слова ДрайвомірЪ – це наче прилад для вимірювання драйву. Затійники фесту навмисно використали в назві древньо-українське написання, через “і” та “ять”, нагадуючи про глибинне коріння нашої співаної традиції.
>
> Олег Скрипка про фестиваль:
> – Чернівецька рок-музика самобутня, неповторна. Музиканти з цього краю можуть опинитися серед перших, якщо їх вчасно помітити. Тоді нам будуть не потрібні “спліни” та інші російські музиканти. Сподіваюся, ідея фестивалю “ДрайвомірЪ” вкорениться в мізках молодого покоління і виправдає себе.
>
> Організатором «Драйвоміру» незмінно виступає Мистецький центр «Музична толока».\”.

peredplata