Чернівчани підтвердили свою толерантність до іноземців

Чернівчани підтвердили свою толерантність до іноземців У студентських колах Чернівців міжнаціональної ворожнечі немає. Такий висновок можна зробити за результатами анкетування, яке наприкінці минулого року провело товариство «Український народний дім в Чернівцях» в рамках реалізації проекту «Міжетнічний діалог молоді – шлях до толерантності».

Опитування проводилось серед студентів БДМУ, які є вихідцями з країн Азії та Африки та студентів ЧНУ ім. Федьковича, які є громадянами України. Результати показали, що представники індійської молоді легко адаптуються до життя в нашій країні, натомість студенти з Африки відчувають вороже ставлення з боку інших національностей. На думку організаторів анкетування, це спричинено насамперед рівнем володіння іноземцями українською мовою. Так, української не розуміють лише 7% представників Індії, і аж 70% африканців.

З боку українських студентів, 7% респондентів стверджують, що стикались з ворожим ставленням до себе через свою національність. Майже половина опитаних українців також зазначили, що у Чернівцях трапляються поодинокі випадки нетерпимості до іноземних студентів.

За словами проректора з науково-педагогічної роботи та виховання БДМУ Ніни Зорій, студенти з Індії відкриті до спілкування з українцями і є надзвичайно толерантними у ставленні до громадян нашої держави.

Організатори акції запрошують чернівчан на різноманітні вечори і святкування, які влаштовують іноземні студенти і закликають вивчати їхню культуру, обмінюватись досвідом для створення міцних міжетнічних зв’язків і подолання ксенофобії в Україні.

Голова товариства «Український Народний Дім в Чернівцях» Володимир Старик також повідомив, що наступного тижня відбудеться обговорення результатів подібного анкетування серед школярів старших класів.

Діонісія Кернична

Світлина

peredplata