Дороги Буковини – це зневага до людей

Дороги Буковини - це зневага до людейЗаява
голови обласної організації партії ВО «Батьківщина»,
депутата обласної ради
Івана Мунтяна
щодо неприпустимої бездіяльності обласної влади
стосовно стану доріг і транспортних пасажирських перевезень у краї

Зважаючи на величезну кількість скарг, які надходять від громадян у зв’язку з незадовільною готовністю доріг краю і транспортного забезпечення до зимового періоду, змушений звернутися до влади з вимогою повернутися нарешті обличчям до людей, яким мала би ця влада служити. Але владникам, на жаль, чужі біди народу.
Відсутній будь-який контроль влади за громадськими перевезеннями в райони області. Сполучення з селами в багатьох випадках просто немає. Перевізники, які виграли конкурси у влади на внутрішньообласні перевезення, не виходять на маршрути. Без жодних санкцій. То що це за конкурси і що за угоди підписуються з перевізниками?
Причин такого стану справ багато. І безконтрольність, і головне – надзвичайно поганий стан доріг, якими доводиться здійснювати перевезення. Дороги не ремонтовані, а тепер ще й вкриті льодом, не підсипані – бо на це не виділяються ні матеріали, ні кошти, ні сили. Як фахівець у галузі автомобільних доріг, відповідально заявляю: такого провалу у підготовці до зими не було ніколи за останні 10 років! І попередній уряд – Уряд Юлії Тимошенко – ніколи не допускав зневаги до народу!
Не краща ситуація і в житлово-комунальній сфері: занедбані комунікації дають збої, а непідготовлені ремонтники без належного устаткування неспроможні впоратися з аваріями.
Результат – обмерзання людей і численні ДТП зі страшними наслідками через ожеледицю, пожежі і замерзлі труби, і найстрашніше – втрачені життя людей… А все, на що спромоглася партія влади – закликати громадян (на своєму офіційному сайті) «не виходити на вулиці без зайвої необхідності».
Такий стан справ – це вирок будь-якій владі. Заявляю, що у напрямку забезпечення автодорожного сполучення в зимових умовах влада повністю себе дискредитувала. Закликаю всіх – автомобілістів, пасажирів, пішоходів – сказати цій владі: «Геть!»
Висловлюю глибокі співчуття родинам загиблих в ДТП і при пожежах. Щиро вболіваю за потерпілих у цих сумних подіях.
Бережіть себе! Весна неминуча – як у погоді, так і в житті країни!

peredplata