Румунія очима буковинців

thumb=left]http://chas.cv.ua/uploads/posts/2012-02/1329048063_images.jpeg[/thumb] 9 лютого о 16:00 у Чернівецькому художньому музеї відбулось відкриття виставки учасників фотоклубу «Позитив» під назвою «Румунія очима буковинців». Фотовиставка проходила під патронатом AAFR (Асоціації фотохудожників Румунії) та FIAP(Международной ассоциации фотографического искусства).

Фотовиставка – своєрідний підсумок поїздок до Румунії чернівецьких фотографів: Тимофійчука І., Перуна Т., Остапчука Р., Гавки M., Сауляка А., Паладяна В.

В експозиції представлені 35 робіт різних за характером, напрямками та техніками виконання. У них фотографи намагаються втілити своє бачення сусідньої держави. По завершенні виставки у Чернівцях роботи будуть представлені у Румунії. Виставка триватиме до 5 березня.

На відкритті цієї фотовиставки Штефан Того, А. FIAP, Президент AAFR привітав авторів з творчими успіхами і вручив золоту медаль AAFR чернівецькому фоторепортеру Миколі Гавка за роботу \”Покоління\”, яка посіла перше місце в шостому випуску Міжнародного фотоконкурсу серед румунів і угорців звідусіль.
Також той же автор був нагороджений бронзовою медаллю FIAP за роботу \”В безпеці\” представлену в рамках шостого випуску Міжнародної виставки фотографічного мистецтва \”Буковина третього тисячоліття\”, організована Союзом фотохудожників Буковини – Сучава, під егідою Міжнародної федерації фотомистецтва і Асоціації Фотохудожників Румунії. У цьому році було два розділи: журналістика і традиції. У фотографічному салоні взяли участь фотохудожники з Аргентини, Бангладеш, Китаю, Південної Кореї, Фінляндії, Ізраїлю, Італії, Японії, Румунії, Іспанії, Угорщини і України. Міжнародна виставка \”Буковина третього тисячоліття\” є частиною національного фестивалю з міжнародною участю \”Місяць фотографії в Румунії\”, організованого Асоціацією фотохудожників Румунії, під егідою FIAP, подія,яке присвячене двохсотріччю Карола Поп де Сатмари, який вважається першим військовим фотографом в світі.

peredplata