Хресна дорога пройде вулицями Чернівців

Хресна дорога пройде вулицями ЧернівцівБуковинський вікаріат УГКЦ запрошує чернівчан взяти участь у хресній ході 18 березня. Традиція проводити Хресну дорогу вулицями нашого міста має вже кількарічну історію. І цього разу 18 березня, у неділю, всіх чернівчан знову запрошують долучитися до спільної хресної ходи і спільної молитви.

Початок маршруту о 16.00 з римо-католицького храму (вул. Головна, 20), завершення – в соборі Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ (вул.Руська 28).
Хресна дорога складатиметься із 14 стацій (зупинок) і рухатиметься в такому напрямку: римо-католицький костел – площа Філармонії – Центральна площа – вулиця Кобилянської – вірменсько-католицька церква – Собор Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ. Нести хрест будуть молодь та діти, освітяни та науковці, матері та батьки, політв’язні і репресовані…

Довідка.

Хресна дорога – це відтворення біблійних подій шляху Ісуса Христа на Голгофу: суд перед Пилатом, обтяження хрестом, падіння Спасителя на дорозі, зустріч з Матір’ю, супровід плачучих жінок, розп’яття на хресті, смерть Ісуса, покладення до гробу…

Богослужіння Хресної дороги відбуваються під час Великого посту. Останніми роками у багатьох містах Хресну дорогу проводять вулицями. Інколи кожна зупинка навіть має театралізовану постановку.

Джерело

peredplata