«Буковинські зустрічі» в Польщі святкуватимуть як весілля

«Буковинські зустрічі» в Польщі святкуватимуть як весілляCтартувала підготовка до 23-го Міжнародного фольклорного фестивалю «Буковинські зустрічі».

Після офіційної частини відбулося обговорення концепції проведення фестивалю в різних країнах. Зокрема, в Польщі цього року фестиваль носитиме характер величного міжнародного буковинського весілля, де з кожного колективу будуть представники нареченого, нареченої, сватів, дружок тощо. Це буде перша унікальна спроба відродження полікультурної обрядовості та створення своєрідного міксу традицій різних народів у одній події. Власне, такою і є наша Буковина – різнобарвною та яскравою у своїх звичаях і обрядах.

Формат фестивалю в Чернівцях теж буде дещо змінено – цьогоріч він відбудеться 14-15 липня в рамках Петрівського ярмарку. Безперечно, багатогранне автентичне дійство стане справжньою окрасою ярмарку, який з кожним роком набуває обертів, а численні фольклорні колективи повезуть з Чернівців гарні враження від літнього ярмаркування.

Начальник управління культури обласної державної адміністрації Іван Петрусяк та директор департаменту економіки міської ради Світлана Хімійчук вручили фольклорним колективам запрошення до Польщі, Румунії, Словаччині, Угорщині та Україні, де вони представлятимуть буковинську культуру

Для довідки:

Міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі» був започаткований у Польщі в 1989 році нащадками колишніх вихідців з Буковини. За 23 роки свого існування він став однією з найбільших в Європі фестивальних подій, що відбувається протягом року почергово в 5 країнах – Польщі, Румунії, Угорщині, Словаччині та Україні. Чернівці вперше прийняли фестиваль 11 років тому, а цьогоріч він вперше проходитиме в рамках проведення Петрівського ярмарку 14-15 липня.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

peredplata