Українські юні тенісисти взяли перше місце в Латвії!

Представники Києва та Чернівців стали переможцями на престижному турнірі!

Для нашого настільного тенісу є все-таки одна приємна новина з-за кордону! 🙂 Делегація молодих українських тенісистів завоювала перше загальнокомандне місце на престижному турнірі Латвії!

Кубок Ризької Думи – Riga City Council Youth Cup 2019 – пройшов в період з 15 по 17 лютого. Виявляється, тут це одне з головних юнацьких змагань з настільного тенісу! За останні роки Кубок вже проводився шість разів, і тепер поборотися за призи приїхали понад 400 тенісистів з 13 країн: Англії, Азербайджану, Білорусі, Естонії, Ісландії, Фарерських островів, Росії, Литви, Латвії, Норвегії, Польщі, України та Узбекистану. Ризький Кубок є в календаре- розкладі ITTF.

Змагання проходили в трьох вікових категоріях: 2001-2003 р.н., 2004-2006 р.н. і 2007 р.н. і молодше. Крім цього, визначалося загальнокомандне місце за результатами завойованих місць. Краща команда (від країни, області або міста – в залік йшли 6 чоловік кращих гравців команди) отримувала Кубок Ризької Думи!

 

Спочатку всі учасники пройшли груповий етап, звідки по двоє кращих виходили в перший фінал. Тут по системі «мінус двійка» визначалися призери змагань (третє місце окремо не жартуєте і нагороджувалися обидва учасники півфіналу, що не потрапили у фінал).

Від України поїхали Назар Третяк (2004 р.н.), Єгор Міняйло (2004 р.н.), Олена Пентюк (2004 р.н.), Ярослав Олеськевіч (2005 р.н.), Максим Мельничук (2005 р.н .), Ольга Понька (2007 р.н.), Назарій Солодкий (2008 р.н.), Анастасія Міняйло (2010 р.н.). Представники української делегації – Олександр Мельничук (Чернівці) та Яніна Кокуніної (Київ).

Дуже здорово, що наші тенісисти мали можливість пограти з досить сильними суперниками. Приїхало багато литовських, білоруських і польських тенісистів – представників тих країн, гравці яких обігрують наших хлопців на юнацьких протур Європи. На турнірі в Латвії нам вдалося з ними поборотися, як то кажуть, впритул, отримати хороший досвід контакту з іншими тренерськими школами.

Результати – відмінні! Двоє наших спортсменів – Олена Пентюк (Чернівці – Київ) і Ольга Понька (Київ) – завоювали перші місця в своїх вікових категоріях. Непогано виступили і інші гравці. І хоча вони не взяли медалей, але зате домоглися досить високих місць, які в загальному заліку допомогли нашій збірній піднятися на першу позицію серед інших команд! У минулому році цей кубок дістався команді Москви.

 

Алёна Пентюк

Такі результати, без сумніву, надихають на подальші плідні тренування і вселяють надію в майбутнє. Якщо ці хлопці продовжать своє вдосконалення в настільному тенісі, то вони стануть гідною заміною сьогоднішнім кращим дорослим гравцям України!

До речі, поки молодь частіше радують нас своїми перемогами за кордоном, ніж дорослі.

Ольга Понько

 

(фото взяты с ресурса flickr.com)

Олександр Мельничук з України очолює головний п’єдестал турніру! Друге місце – Польща. Третє – Білорусія.


Все видео поединков турнира ЗДЕСЬ

peredplata