На Закарпатті закровотичив хрест

На Закарпатті закровотичив хрестУ відомому паломницькому місці Джублик, що у Іршавському районі на Закарпатті, сталося ще одне диво – на одному із розп’ятть Хресної дороги виступила кров. Першими диво помітили паломниці із Львівщини. Сталося це 27
травня.

ро побачене жінки розповіли священику о. Атанасію Чийпишу. «До мене підійшли жінки і сказали, що з хреста на одинадцятій стації тече речовина, схожа на кров. Я спершу скептично сприйняв цю звісту. Потім попросив монаха, аби він туди сходив, сфотографував та взяв зразки крові», – розповідає священик.

Згодом священнослужителі віддали кров на дослідження, а хрест обгородили. Щотижня тут проводяться Хресні дороги, з’їжджаються групи паломників.

Це вже не перший випадок, коли в урочищі Джублик кровоточить хрест. О. Атанасій каже, що схожий випадок трапився дев’ять років тому. «Тоді у центрі Джублика теж закровоточив хрест. Потім ми там побудували купіль. Цю кров, яка стікала з бетонного розп’яття, ми здали на експертизу. Фахівці її дослідили і сказали, що рідина містить кров рідкісної четвертої групи. Ця рідина з’являлася впродовж трьох років з 2003 по 2005 роки», пише РІСУ з посиланням на ТРК «Мукачево».

Довідка.

Джублик – урочище біля села Нижнє Болотне в Іршавському районі Закарпатської області, греко-католицьке місце прощі, де 27 серпня 2002 відбулося об’явлення Матері Божої маленьким дівчаткам Оленці та Мар’янці. Пресвята Діва просить на місці Її з’яви молитися Вервицю і часто приступати до сповіді і Євхаристії.

На сьогодні в урочищі Джублик засновано греко-католицький монастир Собору Пресвятої Богородиці, архимандритом якого є правлячий єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії. На цьомі місці побудовано літню відпустову церкву Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, два монастирі (чоловічий монастир з каплицею Серця Христового, а також жіночий з каплицею Пресвятої Родини). Також збудовано будинок для паломників, в якому знаходиться каплиця Івана Христителя. Над джерелом, де з’явилася Богородиця, стоїть дерев’яна каплиця Матері Божої, а довкола цілої святині встановлено Хресну Дорогу. Кожного місяця 26-27 числа в Джублику відпустові дні, є проща, а в серпні, в річницю об’явлення, до Джублика з’їжджаються тисячі паломників з України і світу, перед річницею Появи, в урочищі Джублик проводиться з’їзд християнської молоді, який триває з 24 по 27 серпня. В чоловічому монастирі зберігається копія чудотворної ікони Матері Божої Єрусалимської. Зі Львова до Джублика встановлено найбільшу у світі Хресну Дорогу. Про це повідомляє ТРК «Мукачево».

vinnikiplus.in.ua

peredplata