Садгірська райрада вимагає зупинити наступ на українську мову

Садгірська райрада вимагає зупинити наступ на українську мовуДепутати Садгірської районної ради на черговій сесії більшістю голосів прийняли звернення до Верховної Ради України з вимогою не допустити антиконституційних спроб фактичного запровадження в Україні другої державної мови. Звернення зачитав депутат Манолій Шастал.

«Спроби провладної більшості у Верховній Раді фактичного запровадження в Україні другої державної мови викликають несприйняття та обурення громади Садгірського району, – йдеться у зверненні. – Такі провокативні дії з’являються, коли погіршується соціально-економічна ситуація в державі, аби відволікти суспільство від нагальних проблем і викликів, що перед ним постають.
Насправді проблеми другої державної мови в Україні не існує. Вона штучно створюється антиукраїнськими силами, що збурює соціальну напругу в нашому суспільстві, не сприяє політичній стабільності, порозумінню та суспільній злагоді».
Як повідомив керівник фракції «Батьківщина» в Садгірській райраді Валерій Казимірович, за звернення проголосували 22 з 27-ми присутніх на сесії депутатів. Депутати від Партії регіонів утрималися.
Звернення має бути опубліковане на сайті Садгірської райради та надіслане до Верховної Ради та до обласної ради.

Прес-центр регіонального штабу
Об’єднаної опозиції «Батьківщина»

peredplata