Нелегкий шлях української культури в умовах карантину

Більшість культурних закладів були неготовими до тих викликів, що їх люб’язно подарував карантин. Неможливими стали масові зібрання, а отже й концерти, якими тішила містян Чернівецька обласна філармонія. Про спроби зберегти контакти з аудиторією та вивести в онлайн-формат творчу діяльність розповідає заступник генерального директора Гавриляк Юрій Миколайович.

 

Щодо специфіки роботи в умовах самоізоляції: «Ми всі звикли працювати з живим глядачем в залі, а тут було потрібно переформатувати все в онлайн-режим. Це новий досвід, та, в принципі, досить хороший».

 

Про реакцію аудиторії на новий формат: «Ми проводили і записи, і онлайн-трансляції. Всі ті заходи, де ми висвітлювали творчу роботу на карантині, отримували схвальні відгуки».

 

Так склалось із доходами культурних діячів: «Заробітня плата регулювалась основним законом та низкою колективних договорів, якими ми керувалися. В принципі, люди отримували свою заробітню плату за свою роботу.»

 

Як просуватиметься робота надалі: «Наразі всі колективи в щорічній відпустці. Опісля плануємо роботу, зокрема відновлення репетиційного періоду з дотриманням усіх санітарних умов, щоб з наданням дозволу проводити заходи бути готовими до повноцінної роботи».

Боднараш Софія,

Данилюк Діана, 

студентки 1 курсу ЧНУ

peredplata