У Чернівецькій області у 5 ресторанах виявлено порушення карантинних вимог

На Буковині поліція постійно перевіряє дотримання карантинних вимог суб’єктами господарювання – Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

У складі мобільних груп поліцейські регулярно здійснюють заходи реагування на порушення правил карантину. Під час рейдів правоохоронці проводять роз’яснювальну роботу із суб’єктами господарювання, а в разі виявлення грубих порушень – складають на винних осіб адміністративні протоколи.

Так, упродовж минулих вихідних співробітники поліції перевірили понад пів тисячі закладів розважальних та ресторанного бізнесу. Серед найбільш поширених порушень карантинних вимог – відсутність дезінфікуючих засобів, безконтактного меню, можливості безготівкового розрахунку, засобів індивідуального захисту в обслуговуючого персоналу, недотримання соціальної дистанції та розміщення відвідувачів у кількості більше 4 осіб за одним столом.

За результатами перевірок поліцейські задокументували 5 фактів порушення обмежувальних заходів у закладах ресторанного бізнесу: три – на території Чернівців, ще по одному – в Сторожинецькому та Заставнівському районах. Зокрема, всупереч вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 № 392, заклади продовжували працювати після 23:00. Окрім цього, обслуговування відвідувачів здійснювалося з порушеннями постанови Головного державного санітарного лікаря України від 02.06.2020 №32.

За порушення карантинних вимог поліція склала на адміністрації закладів протоколи за ознаками статті 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За нехтування протиепідемічними заходами порушникам загрожує штраф у розмірі від 34 до 170 тисяч гривень.

 

peredplata