На Буковині на колишній секретній радіолокаційній станції влаштують концерт за участю симфонічного оркестру

Концерт симфонічного оркестру на Памірі, фестиваль імені Євсевія Мандичевського та видання масштабного альбому із унікальними рецептами буковинської кухні. Чернівецька область готується відзначати 30-ту річницю незалежності нашої держави. Про це йдеться на сайті ОДА.

Заплановані у краї заходи обговорили під час наради під керівництвом Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка.

– Плануємо організувати мистецький перформанс за участю симфонічного оркестру філармонії на горі Томнатик. На тлі колишньої секретної військової радіолокаційної станції та величних Карпат, музиканти виконають Гімн України, «Оду до радості» на музику Бетховена та «Червону руту» Володимира Івасюка, – розповів голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

За його словами, загалом на Буковині запланували близько 30 заходів. Серед них – лялькова вистава для дітей, фестиваль класичної музики Євсевія Мандичевського, який був учнем, а потім і спадкоємцем великого Йоганнеса Брамса, а також видання книги «Смаки Буковини».

– Це феноменальний масштабний кольоровий альбом про буковинську кухню – із оригінальними рецептами від справжніх ґазд. Процес приготування страв знімали на відео безпосередньо у них вдома. Його можна буде переглянути, зчитавши QR-код, – пояснив голова ОДА.

peredplata