У Чернівцях до ювілею Миколайчука відкрили експозицію художнього текстилю

15 червня 2021 року виповнюється  80 років від дня народження українського актора, режисера, кіносценариста, громадського та культурного діяча Івана Миколайчука.

В рамках  ювілейних заходів, 14 червня о 15.00  відбулась презентація художнього текстилю  ВФКМД імені Василя Шкрібляка. Експозицію формують твори  чотирьох студентів та викладачки коледжу – художниці, майстрині художнього ткацтва, членкині спілки художників України, лауреатки Літературно-мистецької премії імені Ольги Кобилянської Оксани Петращук-Гинги.

В експозиції представлено 17 робіт, яківиконані в різних техніках із застосуванням художнього  друку та ручного ткацтва. Всі роботи присвячені постаті легендарного актора Івана Миколайчука та його творчості. За основу взяті сюжети фільмів “Тіні забутих предків”, “Вавилон ХХ”, “Білий птах з чорною ознакою”, “Така пізня, така тепла осінь” та ін.

Також в програмі заходу відбулась презентація розгорнутої ювілейної виставки-персоналії «Іван Миколайчук в улюблених кінообразах» та інтерактивного квізу по  творчості митця, що відбулась за сприяння відділу мистецтв Чернівецької ОУНБ ім. Михайла Івасюка.   Мультимедійна презентація, що доповнювала захід,  озвучена українською народною піснею “Барвінковий він” у виконанні МаріїМиколайчук.

Інтерактивний Квіз передбачав включення у спілкування всіх бажаючих,  він побудований на кінокадрах із фільмів за участі Івана Миколайчука, що експонувалися на екрані,  які відображали кращі ролі легендарного актора. 

 

По результатам   інтерактивного включення  є  глибокі знання творчості та захоплення життєвою мудрістю Митця!

Із вітальним словом виступили заступниця директорки Чернівецького художнього музею Валентина Любківська, викладачка Вижницького коледжу, кураторка курсу Галина Гринюк, завідувачка відділу мистецтв Чернівецької ОУНБ ім. Михайла Івасюка Любов Шилюк, художниця Людмила Богдан.

Від авторів мистецьких робіт тримала вдячне слово авторка ідеї експозиції  “Із Божою ознакою” Оксана Петращук-Гинга.

 На презентацію завітали пошановувачі мистецтва ткацтва,  колеги – викладачі коледжу, художники, журналісти, працівники установ культури.

Виставка діятиме до 1 липня 2021 року.

Тож скористайтесь унікальною можливічстю!

peredplata