В Чернівцях в березні в театрі двічі станеться \”Інцидент\”

В Чернівцях в березні в театрі двічі станеться "Інцидент"В Чернівецькому музично-драматичному театрі імені Кобилянської відбувається показ нової вистави \”Інцидент\”. Під час всієї гри актори спілкуються з глядачами в залі, а сюрпризом для всіх є декорації на сцені — у вигляді будинку-корабля, що на перехресті вулиці Головної та Шолом-Алейхема в Чернівцях.

П’єсу італійського драматурга Луїджі Лунарі \”Інцидент\”, як зазначає режисер засл. арт. України Людмила Скрипка, відібрали недаремно. Вистави цього сценариста ще не ставили у жодному театрі нашої країни, але те, що він описує, повністю переплітається з тим, що ми бачимо зараз на вулицях, про що говорять люди, а головне, як вони себе поводять у суспільстві. У сюжеті вистави піднімаються питання стосунків чоловіка і жінки. Першочерговими є питання подружньої зради та хтивості. Того, що сучасне суспільство втрачає будь-які моральні цінності.

У п’єсі гостро підкреслені моральні та політико-сатиричні фактори, яким є місце і сьогодні, проте вистава завдяки усім, хто брав участь в її створенні, не обмежується лише цим. Тут вдало поєднуються культури двох краін (сюжет італійськоі п\’єси та архітектура Чернівців в декораціях); музичне оформлення, хореографічні номери, підкреслюючи італійський темперамент, динамічно приймає участь у розвитку сценічної дії; можна навіть побачити синтез театральних епох: сучасна драматургія та італійська народна комедія дель\’Арте 16-18 ст. Дуже цікаве рішення – додати у п\’єсу дві маски, які по суті персонажі-слуги: Арлекін не відзначається розумом, робить безглузді вчинки, чим і викликає до себе співчуття та Коломбіна – учасниця інтриги, чесна, порядна. Хіба це не герої п\’єси та суспільство в реальному житті?

Про це йдеться на сайті драмтеатру.

peredplata