Фестиваль «Золоті оплески Буковини» перенесено

Якщо торік через пандемію його проведення навіть не обговорювалось, то в поточному році і колективи, і заповзяті театрали очікували, що таки встигнемо зустріти таке жадане театральне свято.

Не сталося.

Було ухвалено єдине виважене і правильне рішення – перенести фестиваль принаймні на весну наступного року (до того через наступ COVID-19 відмінив свою участь у «Золотих оплесках» румунський театр ім. М. Емінеску з Ботошан). 

Рішення слушне, адже ситуація з розвитком коронавірусної інфекції погіршується фактично по всій території України, наша область зараз на межі переходу в червону зону.

 Директор та художній керівник Чернівецького театру Юрій Марчак зазначає, що для проведення  фестивалю в таких умовах практично неможливо задовольнити визначені протиепідемічні вимоги для численних колективів театрів, які приїжджають на фестиваль. Та й  будь-яке, нехай найяскравіше дійство не може бути дорожче за людське здоров’я.

Отже почекаємо кращих часів. А  про масові заходи під час розгулу епідемії на кшталт днів міста, перерізання різних стрічок у клюбах і на дорогах тощо, після чого до інфекційних відділень області шикуються черги з карет «швидких», таки треба забути.

peredplata