У Чернівцях знімають кіно про історію двох родин – української та єврейської – у часи Другої світової

Історія двох родин – єврейської та української – у часи Другої світової війни. У Чернівцях за підтримки Буковинського культурного фонду знімають короткометражний фільм «Жовта зірка».

Тематика стрічки – Голокост. Автор ідеї та сюжету – відомий буковинський кінорежисер Сергій Скобун.

«Це історія про відносини та почуття. У центрі подій дві сім’ї. Вони живуть у одному місті. Діти цих родин дружать між собою, в результаті й дорослі починають підтримувати зв’язок», – сказав Сергій Скобун.

Він також зазначив, що основні локація зйомок – центральні вулиці Чернівців. У кадр також потраплять приміщення, де є іудейська автентика.

«До вибору локацій активно долучився голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук. Він, як історик, консультував нас та допомагав із тематичним підбором місць для зйомок», – сказав він.

Акторський склад «Жовтої зірки» налічує близько 300 осіб. Атмосферу часів Другої світової війни глядачам передаватимуть не лише через їх професійну гру та локації, а й за допомогою реквізиту. Його збирали в музеях області, приватних колекціях. Деякі речі шили.

Презентують кінострічку у 2022 році. Її побачать не лише у Чернівцях, а й в інших містах України. «Жовту зірку» також планують показати на великих світових фестивалях.

Джерело: пресслужба ОДА

peredplata