Померла Олександра Боровкова – легенда Буковини

Померла Олександра Боровкова – легенда БуковиниВеликої, непоправної втрати зазнав колектив Чернівецької державної телерадіокомпанії. На 71-ому році життя після важкої хвороби перестало битися серце Заслуженої артистки України, диктора телебачення та ведучої телеефіру Буковини Олександри Степанівни Боровкової.

Олександра Степанівна Боровкова прожила яскраве творче життя. Навчалася в Чернівецькому культосвітньому училищі, де здобула фах режисера, театральній студії при Київському театрі музичної комедії. Два роки працювала у Вінницькому музично-драматичному театрі імені Садовського, де грала провідні ролі. Закінчила філологічний факультет Чернівецького державного університету.

Понад 4 десятиліття віддала Олександра Степанівна Боровкова Чернівецькому державному телебаченню, куди прийшла у 1962 році. Вона була не просто голосом і обличчям телебачення, вона була справжнім Професіоналом. Завжди зібрана і вимоглива до кожного слова, справедлива і принципова, інтелігентна та ерудована, людина, яка йшла до людей з відкритим серцем, віддаючи добру енергетику своєї доброї, небайдужої душі. Нею було проведено сотні програм в студії і на пересувній телевізійній станції, впродовж десятиліть вона першою повідомляла буковинцям новини краю, була незмінною ведучою телерадіомарафонів «Милосердя», вітальної програми «Даруємо пісню». В творчому доробку Заслуженої артистки України сотні інтерв’ю з відомими митцями, передовиками виробництва – людина була для неї головною. Вона працювала, не рахуючись із власним часом, здоров’ям, вона жила телебаченням.

За багаторічну, творчу, самовіддану працю Олександрі Степанівні Боровковій присвоєне звання Заслуженої артистки України. Та найвищою оцінкою своєї праці вона вважала визнання своїх телеглядачів та радіослухачів, для яких була не лише справжнім фахівцем, а людиною надзвичайно доброї і щирої душі.
Олександра Степанівна Боровкова була і завжди буде легендою Чернівецького державного телебачення. Школа її майстерності, школа справжнього професіонала, залишатиметься взірцем і для наступних поколінь телевізійників.
Світлий образ цієї шляхетної людини завжди житиме у наших серцях.
Колектив ЧОДТРК

peredplata