На Буковині проходить Міжнародний конкурс юних виконавців на духових та ударних інструментах «Сурми Буковини»

8 квітня відбулося відкриття V Міжнародного конкурсу юних виконавців на духових та ударних інструментах «Сурми Буковини», в якому беруть участь конкурсанти з 11 областей України, а також з Білорусі, Болгарії, Росії.

Загалом змагаються у конкурсі 97 учасників, з яких наш край у трьох вікових категоріях представляють 11 молодих музикантів – учні Сторожинецької, Новоселицької, Чудейської, Герцаївської та Чернівецької № 4 музичних шкіл, а також студенти Чернівецького училища мистецтв ім. С. Воробкевича. До складу журі конкурсу входять представники всіх країн-учасниць заходу.

VМіжнародний конкурс юних виконавців на духових та ударних інструментах відкрили молоді сурмачі – студенти Чернівецького училища мистецтв ім. С. Воробкевича та дитячий духовий оркестр Заставнівської музичної школи. Також учасників, гостей та глядачів конкурсу привітав начальник управління культури обласної державної адміністрації Іван Петрусяк, який відзначив тенденції розширення географічних меж та збільшення кількості юних музикантів, які виявляють бажання виступати на цьому конкурсі.

Сьогодні, 9 квітня, у перший конкурсний день юні музиканти демонструють свої таланти у великих залах Чернівецького училища мистецтв ім. С. Воробкевича та Чернівецької музичної школи №1.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata