На Буковині для воїнів-інтернаціоналістів придбано 3 квартири

Згідно з даними райміськуправлінь праці та соціального захисту населення, торік в області путівки на оздоровлення отримало 44 особи, а на 2013 рік заплановано 56 санаторно-курортних путівок для воїнів-інтернаціоналістів. Також станом на 25 січня 2013 року для воїнів-інтернаціоналістів було придбано 3 квартири за рахунок коштів, що надійшли з державного бюджету на загальну суму 777,1 тис. гривень.

Як повідомляє прес-служба ОДА, відповідно до статей 12, 13 та 14 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» воїни-афганці мають право на користування безплатним проїздом усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрішньорайонних, обласних та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання. Це право також поширюється і на особу, яка супроводжує інваліда війни I групи.

Крім цього, інвалідам війни I і II груп надається право безплатного проїзду один раз на рік в обидві сторони залізничним, водним, повітряним або міжміським автомобільним транспортом, а особам, які супроводжують інвалідів війни I групи, але не більше одного супроводжуючого, надається 50% знижка вартості проїзду один раз на рік зазначеними видами транспорту.

Інвалідам війни III групи, учасникам бойових дій та учасникам війни надається право безплатного проїзду один раз на два роки в обидва напрямки залізничним, водним, повітряним або міжміським автомобільним транспортом незалежно від наявності залізничного сполучення або проїзду один раз на рік в обидва напрямки зазначеними видами транспорту з 50% знижкою вартості проїзду.

Водночас, відповідно до розпорядження обласної державної адміністрації від 18.05.2012 № 315-р «Про компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом у приміському сполученні», безкоштовний проїзд автомобільним транспортом у приміському маршруті в межах області здійснюють тільки ті автоперевізники, які уклали відповідні договори із районними управліннями праці та соціального захисту населення.

peredplata