В Топорівцях вирішуватимуть питання сміттєзвалищах

6 квітня в залі-засідань Топорівської сільської ради з ініціативи громадської організації «Центр підтримки села» відбулося засідання, на якому активісти місцевої громади обговорили Проект правил благоустрою села Топорівці.

Перед присутніми виступив ініціатор зборів Іван В’ячеславович Ілько, внісши на розгляд проект правил благоустрою, покликаних сприяти вирішенню екологічних проблем, які стоять зараз перед жителями. Звісно, не всі учасники зборів відразу зрозуміли важливість цього проекту, однак в ході обговорення ними було висловлено багато важливих пропозицій щодо механізмів збереження навколишнього середовища. Ініціаторів обговорення підтримав і депутат районної ради Степан Степанович Горинюк, який зауважив: «Правила благоустрою давно вже потрібні нашій громаді, але досі не було ініціаторів для їх розробки».

Кінцевим результатом місцевого засідання стало схвалення проекту правил благоустрою, який, зокрема, повинен стати головним інструментом контролю та вирішення проблеми сміттєзвалища. Учасники зборів наголошували, що дія правил благоустрою повинна поширюватися на всіх мешканців села Топорівці та на всі підприємства, розташовані в населеному пункті. Порушення правил повинно тягнути за собою адміністративну відповідальність, тому сільській раді буде запропоновано покласти на Адміністративну комісію функції Інспекції з благоустрою с. Топорівці щодо складання адмінпротоколів на порушників Правил благоустрою.

Однак вирішувати екологічні проблеми села активісти громадської організації планують не лише шляхом внесення проекту правил благоустрою на розгляд сесії Топорівської сільської ради. Для досягнення поставленої мети ГО «Центр підтримки села» має намір вже найближчим часом організувати прибирання території сміттєзвалища всіма небайдужими жителями, як розуміють важливість збереження природи та дотримання чистоти.

Голова громадської організації Олександр Боберський так підсумував результати обговорення: «Лише спільними зусиллями ми зможемо відновити прихильність людей до збереження свого села та наведення в ньому порядку. Впевнений, що приклад нашої громади послужить зразком для всіх тих сільських рад, які досі не розробили власних правил благоустрою».

Про це повідомляє громадська організація «Центр підтримки села».

peredplata