\”Людей ми випускаємо, депутатів-ні\” активісти блокують вихід з сесійної зали

Мета: спроба змусити депутатів працювати

"Людей ми випускаємо, депутатів-ні" активісти блокують вихід з сесійної зали

фото http://promin.cv.ua

Сьогоднішня сесія почалася доволі мляво та в\’яло: чернівецькі депутати знову замість того, аби працювати на благо громади, вдалися до взаємних суперечок та безрезультатних торгів. Після чергового голосування депутатів, яке показало їхнє бажання \”розтягнути задоволення\” і все ж таки не обирати – з річних причин – членів виконкому сьогодні, а відкласти на наступну сесію, до залу увійшло кілька активістів, в тому числі і представники бійців АТО, які спробували звернутися до совісті депутатів і нагадати їм про те, що їх обрали не для того, аби вони розводили пустопорожні балачки, а для того, щоб вони працювали.

Проте це не покращило ситуації, а розбурхало чергову хвилю беззмістовних розмов та перепалок між депутатами та міським головою. Щоб усі змогли утихомиритись, міський голова оголосив перерву. Потім ще одну. А потім затримувались депутати однієї із фракцій – і депутати почали наполягати на ще одній перерві, або й взагалі на перерві на обід. Проте не тут-то було. Вихід із сесійної зали заблокувала група учасників АТО, які не випускали депутатів із зали і криками \”Ганьба\” вимагали в них розпочати роботу.
Врешті, після 15-хвилинної затримки, роботу міської ради все-таки було відновлено.

Наразі депутати вирішують кадрові питання, пов\’язані із обранням членів виконкому. Проте \”манси\” починаються знову, оскільки депутати однієї із фракцій відмовляються голосувати, за їхніми словами, \”під тиском\”. На що активісти стверджують, що ніякого тиску щодо конкретних рішень вони не чинять – а просто намагаються змусити депутатів голосувати.

peredplata