Держпродспоживслужба у Чернівецькій області перевірила 5 АЗС, де пальне продавали по 70 грн за літр

Через повідомлення про завищення цін та  відмову видавати чеки в Україні почали перевірку автозаправних станцій.

Відповідне доручення дав прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє Держпродспоживслужба.

Зазначається, що для вирішення дефіциту палива в країні Кабмін скасував державне регулювання цін на бензин і дизельне паливо. Однак суб’єкти господарювання, як і раніше, зобов’язані завчасно декларувати ціни у разі їх підвищення.

«За останні дні з усіх областей почали надходити повідомлення про надмірно завищені ціни, відсутність розрахункових документів, відмову у вільному виборі засобів розрахунку тощо», — йдеться у повідомленні.

У Чернівецькій області представники Держпродспоживслужби та поліція розпочали перевірки п’ятьох АЗС ТОВ «ПП-ОЙЛ», де дизельне паливо продавали по 70 гривень за літр. За підсумками перевірки, з 22 травня АЗС працюють.

«Держпродспоживслужба нагадує, що завищення цін в умовах воєнного стану є неприпустимим, а порушення правил ведення підприємницької діяльності матиме наслідки у вигляді штрафів та інших заходів адміністративного впливу», — йдеться у повідомленні.

Раніше Міністерство економіки погодило необхідні регламенти для завезення пального з Азербайджану, країн Перської затоки та Близького Сходу.

На початку травня уряди України та Польщі домовилися про відміну дозволів для всіх перевізників, які здійснюють міжнародні перевезення пального.

 
Автор: UA.NEWS

peredplata