У бюджеті немає грошей на пільги для чорнобильців

У бюджеті немає грошей на пільги для чорнобильцівЩоб повністю виконати закон про пільги для чорнобильців необхідно 88 млрд гривень – таких грошей у бюджеті немає.

Про це в інтерв\’ю ZN.UA розповіла міністр соціальної політики Наталія Королевська.

За її словами, в держбюджеті на сьогоднішній день немає додаткових коштів для повного забезпечення всіх чорнобильців пільгами і доплатами, передбачених законами.

Королевська зазначила, що в 2013 році на пільги постраждалим від аварії на Чорнобильській АЕС у держбюджеті передбачено трохи більше 11 млрд гривень – на 2 мільйони чорнобильців. Однак щоб повністю виконати закон, прийнятий ще в часи СРСР, необхідно 88 млрд гривень.

\”Для порівняння:. На всі виплати сім\’ям з дітьми, малозабезпеченим сім\’ям, дітям-сиротам, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам – ​​а це 13 мільйонів українських громадян самої вразливої ​​категорії – цього року передбачено в бюджеті близько 40 млрд гривень Тобто в середньому – 5,5 тис гривень на одного чорнобильця (майже в два рази більше тих 3,077 тис гривень, які держава може собі дозволити витратити на сироту чи інваліда)\”, – підкреслила Королевська.

Глава Мінсоцполітики зазначила, що на сьогоднішній день влада виділила три пріоритети: вирішення питання збереження статусу \”чорнобильців\” за дітьми, які втрачають його з досягнення 18-річного віку; відновлення справедливості по відношенню до вдів \”чорнобильців\”, наведення порядку в обласних комісіях по заробітках \”чорнобильців\”.

\”Вважаю, що вирішивши ці завдання, ми зможемо йти далі з відновлення соціальної справедливості для постраждалих від аварії на ЧАЕС\”, – сказала вона.

Джерело УП

Світлина job-sbu.org

peredplata