Підприємці з Буковини не можуть здати документи на отримання дозволів з питань екології

Вже місяць підприємства і підприємці України не можуть здати документи на отримання дозволів з питань екології.

У відповідності до прикінцевих положень Закону України « Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації повноважень органів виконавчої влади у сфері екології та природних ресурсів, у тому числі на місцевому рівні», постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2013р. №159, наказу Мінприроди України від 15.03.2013р. №98 «Про ліквідацію територіальних органів Міністерства охорони навколишнього природного середовища», Державні управління охорони навколишнього природного середовища в областях, як юридичні особи публічного права Міністерства охорони навколишнього природного середовища, ліквідовані.

Функції з видачі дозвільних документів, які до того здійснювали територіальні органи Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, повинні здійснювати обласні державні адміністрації.

Проте вказане Міністерство з березня 2013 року не спромоглося напрацювати нові нормативні акти, які давали б право владі на місцях вирішувати проблеми підприємств і підприємців.

В черговий раз штормить підприємницьке середовище через неоперативність органів центральної влади. Так вже було в кінці 2012 – на початку 2013 року при зміні КВЕДів.

Невже ніхто не додумався вирішити ці питання заздалегідь, спрацювати на випередження?

Хто буде сплачувати потенційні штрафи за відсутність дозволів з екологічних питань? Знову підприємець? Чи може нерозторопний чиновник з Міністерства?

Від імені суб’єктів підприємницької діяльності звертаємося до Вас з проханням втрутитися у вирішення проблеми отримання дозволів.

Про це повідомляє голова правління Чернівецького міського центру захисту приватних підприємців і підприємств малого бізнесу Ігор Кухарчук.

peredplata