ПОНАД 300 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ ЯНУКОВИЧА ПЕРЕДАЛИ ЗСУ

Суд передав 304 мільйони гривень сина Януковича Олександра на потреби ЗСУ.

Джерело: Соцпортал.інфо

У ході досудового розслідування прокурорами Офісу Генерального прокурора було накладено арешт на кошти службових осіб «Всеукраїнського банку розвитку» та безпосередньо кошти сина екс-президента. Про це повідомили у офісі Генпрокурора.

Власником 100% акцій фінустанови був син Віктора Януковича. Майно вилучили одразу після початку збройної агресії Росії проти України. Вартість заарештованого тоді становила 2,6 млрд. грн.

Працівники банку намагалися приховати походження готівки. Адже гроші не мають законного джерела походження. Тому банківські робітники за допомогою фінансових операцій легалізували доходи, одержані злочинним шляхом, – повідомили в Офісі Генпрокурора.

Суд ухвалив відправити заарештовані кошти ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку» Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України. Наразі 304 мільйони гривень зараховано на спеціальний рахунок для забезпечення обороноздатності України, – розповіли в офісі Генпрокурора.

У 2015 році Національний банк України позбавив фінансової ліцензії та ліквідував банк, але державну реєстрацію компанії зупинили лише у 2021 році.

 

peredplata