З 1 листопада українці отримають нову грошову допомогу

В Україні з 1 листопада мешканці звільнених від російських окупантів територій отримуватимуть додаткову грошову допомогу у розмірі 2,2 тис. грн.

Усього можна отримувати кілька видів виплат. Про це повідомила віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук, передає пресслужба Мінінтеграції.

Українцям на звільнених територіях видаватимуть: харчі, речі першої потреби, засоби гігієни, теплий одяг на зиму і фінансову підтримку.

“Кожен, хто пережив окупацію, може розраховувати на всі актуальні види фінансової допомоги – і від держави, і від міжнародних гуманітарних організацій. Крім того, з наступного місяця ці громадяни отримуватимуть ще одну додаткову допомогу – 2200 гривень”, – зазначила Верещук.

Тим часом на звільнених від ворога Харківщині та Херсонщині триває пілотний проєкт. Громадяни, які фактично проживали там на момент деокупації, через Укрпошту отримують разову грошову допомогу у сумі 1,2 тис. грн.

Раніше Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій заявило, що на деокупованих територіях Харківської області пенсії будуть виплачені невідкладно. Частина українців на цій території місяцями не могла отримати свої виплати.

Джерело: http://businessua.com

peredplata