У Чернівцях ГО “Фонд “Буковина інноваційна” продовжує годувати обідами та вечерями переселенців

Громадська організація забезпечує харчуванням ВПО , які проживають у прихистках на базі закладів освіти міста

3 жовтня 2022 року ГО “Фонд “Буковина інноваційна” за підтримки Міжнародної неурядової організації ACTED  продовжує реалізацію проєкту “Надання допомоги із забезпечення ВПО обідами та вечерями”.  Передбачається допомога у вигляді доставки комплексних обідів та вечері до закладів освіти, у яких тимчасово проживають внутрішньо переміщені особи.  

Мета проєкту —  надання допомоги як переселенцям, так і освітянам, які з перших днів воєнного стану забезпечують усі побутові зручності (у тому числі і харчування) особам, які через агресію росії  тимчасово залишили свої домівки. 

«Ми працюємо із прихистками, які розташовані у закладах освіти, власне Управління освіти і науки Чернівецької міської ради є партнером у цьому проєкті. Завдяки підтримці ACTED ще з липня по серпень ми доставили понад 4600 обідів до прихистків, а тепер мємо можливість забезпечувати і вечерею.  Зараз можемо допомогти 5600 обілами та вечерями і впродовж місяця доставляти готові страви двічі на день, крім вихідних днів. Меню включає: перше, друге, сезонні овочі, десерт. За перші дні жовтня доставили близько 2000 обідів та вечерь», — деталізує керівниця проєкту Тетяна Мосін.

Планується забезпечити харчуванням не менше 140-160 осіб на день. Наразі, участь у проєкті беруть Чернівецький ліцей №21 ЧМР, ЗДО (ясла-садок) комбінованого типу №14 «Зірочка», Комунальний ЗДО комбінованого типу №18 «Вишиваночка», Дошкільний навчальний заклад №50.

«У липні-серпні внутрішньо переміщені особи, які проживають у нашому закладі, вже мали можливість отримувати комплексні обіди в рамках цього проєкту. Наразі люди дуже задоволені, що доставка їжі організована ще й ввечері», — зазначає директор Дошкільного навчального закладу №50 Негрич Альбіна Анатоліївна.

Комунальний ЗДО комбінованого типу №18, «Вишиваночка» долучився до проєкту вперше. «Як мама дитини з інвалідністю, щаслива, що мій Єгор має можливість якісно та різноманітно харчуватись. Їжа насправді дуже смачна, ніби домашня», — ділиться враженнями Артем’єва Каріна, двічі переселенка з м. Луганська, яка мешкає у тимчасовому прихистку на базі закладу.

 

Проєкт “Надання допомоги з забезпечення ВПО комплексними обідами та вечерями” реалізується  ГО “Фонд “Буковина інноваційна” за сприяння ACTED  у рамках “Addressing the immediate multi-sectoral humanitarian needs of IDPs and conflict-affected populations inside Ukraine”, що фінансується USAID`s Bureau for Humanitarian Assistance (BHA)

 

 

 

peredplata