На Буковині наразі функціонує 12 збиткових лікарень: їм пропонують оптимізувати витрати і штат

Медичним закладам необхідно переглянути свої пакети послуг та оптимізувати витрати. З січня 2023 року НСЗУ припиняє дію 49 пакету, який гарантував виплату заробітньої плати у збиткових лікарнях.
 
Про це йшлося під час зустрічі заступника Міністра охорони здоров’я України Олексія Яременка із керівниками медичних закладів краю. У заході взяли участь перша заступниця начальника ЧОВА Альона Атаманюк та перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола Гуйтор.
 
 «Бюджетом на 2023 рік передбачено скорочення фінансування сфери охорони здоров’я. А програма медичних гарантій уже цього року реалізується фактично коштом міжнародних донорів. Відповідно до цього, медичні заклади мають застосувати перелік дій, аби зменшити свій бюджет. Наприклад оптимізувати штат та законтрактувати із НСЗУ додаткові пакети послуг», – розповів Олексій Яременко.
 
Крім того, під час зустрічі керівники мали змогу розповісти, на якому етапі оптимізації заклади зараз та що планується здійснити у перспективі.
 
«Ми повинні знайти шляхи збільшення дохідної частини по кожному закладу та оптимізувати затрати, при цьому дбаючи про пацієнтів та медичний персонал», – зазначила Альона Атаманюк.
 
Наразі в області функціонує 12 фінансово неспроможних закладів.
 
Світлина ілюстративна
 
 

peredplata