5 грудня ситуація в енергосистемі залишається складною: Чернівціобленерго про аварійні відключення на Буковині

Станом на 5 грудня ситуація в енергосистемі України залишається складною.

Про це повідомляє АТ “Чернівціобленерго”.

НЕК Укренерго повідомляє, що в енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії. Усім обленерго країни доведені ліміти добового споживання електроенергії.

Протягом вихідних, завдяки збільшенню потужності атомних електростанцій та традиційному для суботи-неділі зниженню споживання, вдалося застосовувати мінімальний обсяг аварійних відключень. На ранок понеділка 5 грудня, диспетчерський центр “Укренерго” фіксує зростання обсягів споживання електроенергії. Це пов’язано із початком робочого тижня та з відчутним похолоданням.

Чернівецька область, як вся країна, живе і працює за графіками погодинних відключень, і ми намагаємося їх дотримуватися. Проте, у разі збільшення споживання за межами дозволених для області лімітів, запроваджуються аварійні відключення. Через це можливі відхилення від зазначених у графіках годин включення/відключення.

Крім того, нагадуємо, що відсутність електроенергії в оселі може бути і з інших причин: аварійне пошкодження на лінії, планові роботи з ремонту мереж або несправна проводка.

Дякуємо за розуміння та витримку. І пам’ятаємо, нашим захисникам значно важче))

peredplata