Снятинською курятиною годуватимуть Євросоюз

Снятинською курятиною годуватимуть ЄвросоюзЗ 24 липня чотири українських підприємства, що виробляють продукцію птахівництва, почнуть експорт до країни Європейського Союзу.
Зокрема, дозвіл на це отримали ПАТ Миронівська птахофабрика, Миронівський м\’ясопереробний завод Легко, ТОВ Агромарс і ТОВ Птахофабрика Снятинська Нова. Інформує агенція новин \”Фіртка\”.

\”У грудні минулого року було прийнято рішення про включення України до списку країн, які мають право експортувати продукцію птахівництва в ЄС. З цього часу на підприємствах, які хотіли вийти зі своєю продукцією на європейський ринок, тривали перевірки. Виробництво мало відповідати всім вимогам законодавства ЄС \”, — зазначив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Для отримання українськими підприємствами дозволу на експорт харчових продуктів тваринного походження необхідно було підтвердити, що діюча система державного контролю забезпечує належний рівень безпеки продуктів птахівництва.

На всіх підприємствах, які будуть здійснювати експорт в ЄС, впроваджена система контролю якості НАССР.

Товариство \”Снятинська нова\” 2006 році перейшло у власність ПАТ «Миронівський хлібопродукт». На підприємстві було запроваджено систему автоматизації, механізації, управління технологічним процесом практично на всіх етапах виробництва. Було також встановлено спеціальне, рекомендоване спеціалістами з Франції та Угорщини обладнання і запроваджена французька технологія виробництва жирної гусячої печінки. Система управління якістю і безпекою харчових продуктів на підприємстві відповідає всім вимогам стандартів ISO 9001:2008 і ISO 22000:2005.

peredplata