На Буковині з початку року іноземці отримали понад 300 реєстраційних номерів

З настанням літньої пори все більше колишніх громадян України, а тепер іноземців з ближнього та дальнього зарубіжжя, приїздять на малу батьківщину: хто провідати батьків та відпочити, а хто у справах – оформити спадщину, придбати або продати нерухомість тощо. Саме тим іноземцям, котрі приїхали до України у «майнових справах», необхідно зареєструватися у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, щоб отримати реєстраційний номер.
Цьогоріч у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків зареєструвались 329 іноземних громадян, які приїздили до Буковини

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях ГУ Міндоходів у Чернівцях нагадує, що відповідно до розділу VII Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.11.2012 № 1147 (далі – Положення) фізична особа незалежно від віку (як резидент, так і нерезидент), для якої раніше не формувалася Облікова картка та яка не включена до Державного реєстру, зобов’язана особисто або через законного представника чи уповноважену особу подати відповідному органу Міндоходів Облікову картку фізичної особи – платника податків за формою № 1ДР (додаток 2), яка є водночас заявою для реєстрації у Державному реєстрі, та пред’явити документ, що посвідчує особу, який містить необхідні для реєстрації реквізити, а саме: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, місце народження, місце проживання, громадянство. Іноземці та особи без громадянства для реєстрації додають до Облікової картки документ, що посвідчує особу, та засвідчений у встановленому законодавством порядку переклад українською мовою цього документа.

Облікова картка фізичної особи може бути подана через законного представника чи уповноважену особу за наявності документа, що посвідчує особу такого представника, та документа, що посвідчує особу довірителя, або його ксерокопії (з чітким зображенням), а також довіреності, засвідченої у нотаріальному порядку, на проведення реєстрації фізичної особи у Державному реєстрі. Для реєстрації іноземців та осіб без громадянства додатково подається засвідчений у встановленому законодавством порядку переклад на українську мову документа, що посвідчує особу іноземця чи особи без громадянства.

Якщо довірена особа є іноземцем або особою без громадянства, то до документа, що посвідчує її особу, додатково подається засвідчений у встановленому законодавством порядку переклад українською мовою такого документа.

Значна кількість зареєстрованих іноземців у Чернівцях свідчить про зацікавленість столицею Буковини іноземними громадянами як майданчиком для отримання прибутків. Це, у свою чергу, підвищує економічну привабливість нашого міста для потенційних інвесторів, тобто вказує на покращення бізнес-клімату.

Про це повідомляє інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata