На чернівецьких ліфтах хотіли заробити 363 тис. грн

На чернівецьких ліфтах хотіли заробити 363 тис. грн

Співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області викрили протиправну діяльність посадових осіб приватної фірми, які зловживаючи службовим становищем, привласнили бюджетні кошти, виділені на ремонт технологічного обладнання ліфтового господарства Чернівців.

Встановлено, що впродовж 2010-2011 років між Чернівецьким комунальним підприємством, що забезпечує експлуатацію міських ліфтів, та сервісною компанією, яка здійснює регламентні, ремонтні та пуско-налагоджувальні роботи ліфтового обладнання, було укладено та виконано низку угод щодо технічного обслуговування ліфтової інфраструктури міста на суму понад 822 тис. гривень. Проте, правоохоронці з’ясували, що посадові особи сервісної фірми, використовуючи службове становище, завищили вартість виконаних робіт з наладки технічного обладнання на 363 тис. грн., які були перераховані замовником робіт на рахунок виконавця.
    
Слідчим СБУ інформацію про кримінальне правопорушення за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, внесено до ЄРДР.
    
Матеріали провадження через прокуратуру області за підслідністю скеровано для подальшого досудового розслідування до органів МВС.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

peredplata