Індексація пенсій: кому доведеться очікувати липня

Пенсії у березні підвищать не всім, кому потрібно очікувати липня, читайте в матеріалі ТСН.ua

В березні будуть проіндексовані пенсії лише декільком категоріям пенсіонерів —  пенсіонерам за віком, тим, хто отримує пенсії за інвалідністю, втратою годувальника, за вислугу років, страхові виплати чорнобильцям з інвалідністю та ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

У ефірі телемарафону міністерка соціальної політики Оксана Жолнович зазначила, що індексацію 2023 року отримають усі категорії пенсіонерів. Виплати проіндексують у 2023 році всім категоріям пенсіонерів, навіть держслужбовцям та науковцям, але не в березні.

Минулого року Кабінет Міністрів ухвалив постанову, згідно з якою пенсії держслужбовців, науковців і військовослужбовців можуть бути проіндексовані тільки після завершення воєнного стану.

Але вже у березні 2023 року згідно з проєктом нової постанови військовим пенсії також перерахують. Щобільше, в уряді вирішили не чекати завершення війни та все-таки проіндексувати пенсії науковцям і держслужбовцям. Але планують це зробити від 1 липня.

Нагадуємо, що у березні була проіндексована  на 20% лише базова сума пенсії без будь-яких додаткових доплат. Зазвичай індексується лише зарплата, яка підставляється у формулу розрахунку. 

Ганна Носова

https://tsn.ua/groshi/indeksaciya-pensiy-komu-dovedetsya-chekati-lipnya-2276632.html?fbclid=IwAR1cO7hMURc4-9tUp3LcB1FKxOtLIVBR7BxRi26y697PBaoHKXEJ6Q5YShQ

peredplata