Стало відомо скільки років в’язниці загрожує Коболєву за премії в “Нафтогазі”

Колишньому голові НАК “Нафтогаз” Андрію Коболєву, який підозрюється у привласненні 10 млн доларів під виглядом премії, загрожує від 7 до 12 років тюрми з конфіскацією всього майна.

Про це свідчить санкція статті Кримінального кодеку, яку інкримінують Коболєву працівники НАБУ, передають Українськi Новини.

Зокрема, йому інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального Кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Альтернативи покарання за цей злочин немає.

Як повідомляли Українськi Новини, Громадська організація “Центр протидії корупці” (ЦПК) повідомила, що протягом 2017-2021 років колишній голова правління Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” Андрій Коболєв отримав 616 млн гривень премій. Це означає, що загальна сума премій Коболєва на посаді в “Нафтогазі” втричі більше застави за рішенням Вищого антикорупційного суду.

Коболєв, який підозрюється в незаконному отриманні премій на 10 млн доларів заявив, що після того як він не вніс заставу у розмірі 229 млн гривень, яку йому визначив суд як запобіжний захід, НАБУ подало нове клопотання до суду про взяття його під варту із заставою 365,7 млн гривень.

Джерело: УНН

peredplata