На Буковині облаштовують тимчасовий міст, переданий норвежськими партнерами

У Чернівецьку область найближчим часом прибудуть металеві збірні конструкції з Норвегії. Нададуть їх, зокрема, завдяки домовленостям з Агенцією з відновлення та Мінінфраструктури.
З них скомбінують тимчасовий міст, який влаштують у селі Глиниця на дорозі Т-26-07 Кіцмань – Сторожинець – Глибока – Опришени з під’їздом до станції «Вадул-Сірет».
Це важливий автошлях, адже є транспортним коридором до кордону з ЄС.
З металевих конструкцій фахівці скомбінують 120-ти метрову переправу. Розпочато підготовчі роботи з влаштування підходів до тимчасового моста.
Планують швидко змонтувати тимчасову переправу, аби покращити транспортне сполучення між населеними пунктами. А також забезпечити ще один транспортний коридор до кордону з ЄС, допоки триватимуть ремонтно-будівельні роботи на основному мості через річку Прут.
Одночасно корегують проєктно-кошторисну документацію для капітального ремонту основного моста через річку Прут, аби відновити ремонтно-будівельні роботи.
Нагадаємо, міст у селі Глиниця на дорозі Т-26-07 спеціалізованою організацією був визнаний аварійним. Наприкінці 2021 року переправу демонтували. Але через повномасштабне вторгнення рф на територію України – ремонт споруди було призупинено.

peredplata