Як виглядатиме парк імені Шевченка в Чернівцях після благоустрою — результати архітектурного конкурсу

Оприлюднили результати архітектурного конкурсу на найкращий проєкт благоустрою парку імені Шевченка в Чернівцях. Перемогу здобули архітектори з Одеси. Вони запропонували проєкт, котрий зберігає рослинність у парку.

Про це повідомили на сайті міськради Чернівців.

Метою проєктної пропозиції переможців було посилити природність, структуру та функціональну насиченість парку.

Який вигляд може мати парк імені Шевченка в Чернівцях - результати архітектурного конкурсу
Проєкт парку. Чернівецька міська рада

Архітектори пропонують створити у парку Садову алею. Так перехожі зможуть познайомитися з парком та пройти крізь зелену зону, оминаючи урба­нізовані алеї та площі. Садова алея пролягатиме крізь усю територію парку.

У проєкті передбачають показати природу регіону — лукові трави, ліс та підніжжя скель із валунами та камінням. Таке різноманіття планують виконати простими природними інструментами, аби підкреслити унікальність парку з його наявною природою.

Проєкт передбачає збільшення відкритості парку. Зокрема планують змінити огорожу, що оточує парк, на місце для сидіння. Приберуть металеву огорожу з частини вулиць Федьковича та Гузар, там встановлять лавиці.

Який вигляд може мати парк імені Шевченка в Чернівцях - результати архітектурного конкурсу
Проєкт парку. Чернівецька міська рада

Архітектори пропонують збільшити площу перед літнім театром. Це місце засадять молодими деревами, які не перекриватимуть фасад театру.

У проєкті благоустрою парку вже немає пам’ятника радянському генералу Боброву. Там натомість буде місце для відпочинку та гри. При цьому геометрію простору та квадратні клумби збережуть.

Згідно з планом, у парку будуть зони для проведення заходів просто неба, ігрові майданчики, спортивні майданчики, майданчики відпочинку та зони для вигулу собак.

У проєкті передбачено різне покриття для доріжок у парку. На алеях та площах це буде гранітна плитка, на алеях та стежках буде стабілізований гравій, а також гумове покриття — на бігових доріжках.

 
Таку пропозицію запропонувала команда архітектурного бюро SPACE ODYSSEY ARCHITECTS. За це вони отримають винагороду у 120 тисяч гривень.

Загалом на конкурс подали 15 проєктних пропозицій.

Це не готовий проєкт. На його основі будуть виготовляти проєктно-кошторисну документацію. Після цього буде відомо, скільки часу та грошей потрібно на реконструкцію.

Джерело: Суспільне Чернівці

peredplata