У селі Глиниця на Буковині влаштовують опори для «норвезького» моста

На Буковині тривають роботи з влаштування тимчасового мосту, переданого Норвегією, для покращення сполучення на автомобільній дорозі Т-26-07 Кіцмань – Сторожинець – Глибока – Опришени з під’їздом до станції «Вадул-Сірет».
 
 
Затяжні дощі, які призвели до підняття рівня води у річці Прут, дещо сповільнили проведення аварійно-відновлювальних робіт у селі Глиниця Чернівецького району. Однак, як тільки розпогодилося – мостовики одразу взялися влаштовувати опори для «норвезької» тимчасової переправи. Після завершення цього етапу – почнуть насувати сам міст типу acrow/bailey, яким зможуть пересуватися вантажівки.
 
Паралельно коригується проєктно-кошторисна документація для проведення капітального ремонту основного моста через річку Прут.
 
Влаштування тимчасового моста дозволить відновити сполучення між населеними пунктами Глиниця та Дубівці й суттєво скоротити час доїзду до українсько-румунського кордону. Адже дорога Т-26-07 Кіцмань – Сторожинець – Глибока – Опришени з під’їздом до станції «Вадул-Сірет» є стратегічно важливою, бо є частиною транспортного коридору до ЄС.
 

peredplata