Які сюрпризи чекають буковинців восени

Які сюрпризи чекають буковинців восениОсінь готує українцям багато сюрпризів. І не завше приємних. Як ми вже писали, з 1 вересня запроваджується податок на утилізацію автівок, купувати чи продавати щось дорожче од 150 тисяч гривень тепер можна тільки через банківські рахунки.

Але є такі новинки, які торкнуться всіх. Зокрема, з 1 вересня набули чинності нові граничні тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку, що передбачають підвищення тарифів на низку послуг поштового зв’язку в серед-ньому на 15% (зокрема, на пересилання посилок без оголошеної цінності в межах області та в межах України). Водночас вартість пересилки листів, карток та бандеролей вагою до 2 кілограмів не зміниться.

Окрім того, днями кабмін підготував законопроект, яким планується підвищення ціни на газ до рівня середньосвітової. Правда, знайти того рівня ціни ми ніде не змогли. Тобто виходить, що намалюють «потрібну» ціну і будуть доводити «до рівня». Нагадаємо, підняття цін на газ для населення до рівня ринкових є умовою, яку висуває Міжнародний валютний фонд задля отримання Україною кредиту.

Також уряд планує заборонити перехід квартир на індивідуальне опалення і гаряче водопостачання.

Далі — дорожче. З вересня вводяться нові, вищої вартості акцизні марки на спиртне та тютюн, а отже, цей вид товарів теж зросте в ціні. Правда, експерти заспокоюють, що не набагато.

Але це ще не всі сюрпризи, які очікують нас ближчим часом. Адже бюджет треба наповнювати. Та й вибори не за горами.

peredplata