Чернівецька область отримає 41 млн грн на придбання шкільних автобусів

Буковина додатково отримає кошти на придбання шкільних автобусів для закладів загальної середньої освіти.
 
З початком повномасштабного вторгнення понад 50% шкільних автобусів передано для потреб ЗСУ. У зв’язку з цим збільшилась потреба у транспорті для регулярного підвозу школярів до навчальних закладів.
 
Тому Чернівецька область отримає субвенцію з державного бюджету в сумі 41,0 млн грн, на придбання шкільних автобусів. Зокрема, частина коштів (16,4 млн грн) вже надійшли на рахунок обласного бюджету.
 
Крім того, в обласному бюджеті на 2023 рік передбачено 28,5 млн грн на придбання шкільних автобусів на засадах співфінансування з місцевих бюджетів краю. Найближчим часом буде оголошено тендер на їх закупівлю.
 
Нагадаємо, що у 2022 році для закладів загальної середньої освіти шляхом залишку коштів освітньої субвенції та коштів місцевих бюджетів було придбано 12 шкільних автобусів.
 
Довідково. Порядок та Умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 28.04.2023 №418 відповідно до яких:
🔹субвенція спрямовуватиметься на придбання шкільних автобусів, зокрема спеціально обладнаних для перевезення мало мобільних груп населення;
🔹під час закупівлі шкільних автобусів враховуватимуться їх доступність для дітей з інвалідністю;
🔹використання субвенції здійснюється виключно на засадах співфінансування з місцевих бюджетів (від 5% до 30%);
🔹придбання шкільних автобусів передбачатиметься для забезпечення підвезення здобувачів загальної середньої освіти та педагогічних працівників до закладу освіти, у яких освітній процес організовано за очною та (або) змішаною формою навчання та які мають укриття, що відповідає Державним будівельним нормам.
 

peredplata