До уваги керівників та головних бухгалтерів Чернівців!

Відповідно до вимог Податкового кодексу України працівниками ДПІ у м. Чернівцях систематично проводяться камеральні перевірки поданої податкової звітності.

За результатами проведених перевірок поданої податкової звітності по податку на додану вартість було виявлено, що близько 60% платників ПДВ допускають помилки в Реєстрі виданих та отриманих податкових накладних. Повідомляє Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Найчастіше платники не дотримуються «Порядку ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних», затвердженого Наказом ДПСУ №1340 від 17.12.2012 р. в частині коригування помилкових записів у Реєстрі.

Нагадуємо, що виправлення помилок в реєстрі здійснюється методом «сторно» за правилами, передбаченими для бухгалтерського обліку. При виправленні помилки методом «сторно» до Реєстру одночасно вноситься два записи: помилковий запис із знаком «-» та правильний – із знаком «+».
Крім того, чимало платників, які не одразу отримують квитанції про прийняття податкової звітності, намагаються, про всяк випадок відправити ще кілька податкових декларацій та додатків до неї за один і той самий звітний період.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях просить не дублювати одну й ту ж декларацію кілька разів, а звертатись для з’ясування питання за тел.: 54-56-61.

peredplata