Каркасні будинки за канадською технологією

Каркасні будинки за канадською технологієюБудівництво за канадською технологією є відносно новим напрямком у житловому будівництві нашої країни. При цьому дана технологія вже вважається передовою і самою швидкою в країнах Європи, Америки . Експерти та фахівці будівельного ринку сходяться на думці , що канадські технології можуть стати серйозними конкурентами традиційних рішень . У чому секрет ? У принципово новому підході до панельного будівництва та безлічі переваг , серед яких головні – доступне та комфортне житло.

Каркасно панельні будинки , побудовані за канадською технологією , повністю відповідають усім вимогам , які вимагаються до сучасного будівництва . Їх унікальність полягає в тому , що будівля будинку за канадською технологією здійснюється дуже швидко. Справа в тому , що всі конструкційні елементи , які використовуються для зведення дерев\’яного будинку , виготовляються на заводі , після чого доставляються на об\’єкт і вже безпосередньо на місці будівництва збираються.

Особливість даної технології будівництва будинків в тому, що вона дозволяє зводити будівлі будь-якої архітектурної складності. Для цього використовуються спеціальні конструкційні теплоізоляційні SIP-ПАНЕЛІ. SIP-ПАНЕЛЬ-це панель виготовлена в заводських умовах де захисним елементом є OSB-плити ,між ними утеплювач з негорючого пінополістиролу,несучий каркас виконує сухий клеєний дерев’яний брус. Товщина такої панелі складає 160мм.,витримує вертикальне навантаження 28,5т. без з’єднувального бруса. За даною технологією можна будувати: котеджні селища, таунхауси, кемпінги, склади, торговельні павільйони, кафе, турбази, сільськогосподарські і промислові будівлі та інші.

Проекти канадських будинків створюються за допомогою спеціально розроблених комп\’ютерних програм. Їх використання обумовлене необхідністю проведення точних розрахунків каркаса будівлі і кріпильних ферм. На розгляд замовника представляються базові проекти , серед яких маса цікавих архітектурних рішень , наприклад , проектування будинків з шириною прольотів до 6 метрів. Також можна замовити спеціальний проект, заснований на побажанні і вимогах замовника.

7 причин , по яких варто побудувати будинок за канадською технологією:

– Ціни вигідно відрізняються від вартості традиційних будівель , є економічними і швидкоокупними;

– При зведенні каркасно – панельних будинків масивний фундамент не потрібно;

– Каркасні будинки – це теплі будинки, які в холодну пору року відмінно зберігають тепло і дозволяють скоротити витрати на обігрів приміщень;

– Приступати до внутрішніх опоряджувальних робіт можна відразу після завершення будівельних робіт;

– Будинок по канадської технології можна звести всього за 1-3 місяці (залежно від площі забудови і поверховості) , а це в порівнянні з іншими видами будівництва вважається неймовірно коротким терміном;

– Такі будинки – це , перш за все , екологічно чисті будинки , що володіють відмінними теплозберігаючими і звукоізоляційні характеристики;

– Каркасно панельні будинки надійні і довговічні.

Оздоблюються такі будівлі дуже легко, без зайвих затрат на вирівнювання стін, адже вони ідеально гладкі з дотримання вертикальності. Яким матеріалом оздоблювати, це вже уява господара, чи дизайн студії.

А тепер поговоримо про матеріал який використовується для виготовлення СІП-панелей і розвіємо міф про шкідливість OSB плити і пінополістирольного утеплювача (в народі пінопласт):

-OSB: За рівнем емісії формальдегідів (шкідливих клейових речовин) OSB відносяться до класу E1 , тобто по екологічності мало відрізняються від масиву деревини , що вважається еталоном здорового матеріалу. Вся справа в особливому сполученню, що застосовується при виготовленні OSB, це стружка (щепа) хвойних порід пресована під великим тиском з добавкою природних смол де зовнішні волокна стружки (щепи) повздовжні, внутрішні поперечні. Таким чином дана плита прирівнюється по міцності та екологічності до природної деревини.

У багатьох OSB-плита асоціюються з ДСП радянських часів з їх фенолами і формальдегідами . Час не стоїть на місці. Вже давно навчилися робити безпечний для здоров\’я OSB.

-Пінополістерол приміняємий в SIP-панелях негорючий, так як використовується для даного виробництва виключно ПСБ-С (пінополістирол само затухаючий).Добавка антипіренів, які зумовлюють реакцію само затухання.Звичайно при постійно направленому вогню та високої температури він загориться, але це ніяк не можна назвати матеріалом, який легко загоряється і палає червоним пламенем. Шкідливість такого утеплювача ні чим не обумовлена так як даний утеплювач складається з 85%повітря, і 15% полімеризованого стиролу тобто високомолекулярного з’єднання. І для того щоб стирол почав виділяти шкідливі речовини потрібно зробити умови, щоб температура навколишнього середовища становила 320°С .А при такій температурі всі пластмаси з яких виготовлені синтетичні тканини, телефони, телевізори, iPhone\’и та iPad\’и шкідливі.

Слід зазначити, що на шкідливості нових будівельних матеріалів в основному наполягають люди, бізнес яких заснований на використанні в будівництві таких традиційних матеріалів, як цегла або дерево. Немає нічого простіше, ніж залякати споживача загрозою отруєння фенолами, метанол, стиролом тощо.
І міф про те що гризуни люблять гризти пінопласт також можна розвіяти. З якою метою миші проявляють інтерес до утеплювачів ? Та з тією ж , що і люди . Миші теж люблять жити в теплі. І роблять в нещільних легкодоступних утеплювачах гнізда. У мінваті , в нещільному пінополістиролі марок М15 і М15 -О ( \” полегшений \” ) , ековати , соломі і т.д. (тобто в тих , які вони можуть \” прокопати \” лапками ) . Що й можна було зустріти в тих самих \” фінських будиночках \” , що будувалися в \” стародавні часи \” .Що стосується щільних утеплювачів які використовуються в SIP-панелях ( в спіненому пінополістиролі марок починаючи від М25 – Ф , пінополіуретані , екструдованому пінополістиролі ) – для кволих мишачих лапок це вже проблема .

Прогризти , звичайно , можна все , але навіть маленька мишка розуміє, що пластик – не корисно для її мишачого здоров\’я. Як , в принципі , вона розуміє і те , що для того , щоб погризти пінополістирол в SIP – панелях , їй доведеться прокласти собі шлях через 5-10 сантиметрів бруса , просоченого вогнебіозахисною хімією , або півтора сантиметрову ОСП ( OSB) , не кажучи вже про зовнішнє та внутрішнє оздоблення. І робить мишка норку в землі під будинком або в іншому місці , де сама людина послужливо створює умови для комфортного мишачого існування – в заваленому мотлохом підвалі або горищі.

Отже, канадська технологія на основі SIP-панелей не є \”єдиною вірною\”, \”ідеальною\”, \”найкращою\”, \”сферично у вакуумі\” технологією будівництва. Це одна з найсучасніших, актуальних і збалансованих технологій. Вона дозволить Вам бути впевненими у своєму житлі, у вартості його будівництва і проживання в ньому. Але назвете ви \”кращою домобудівною технологією\” її чи якусь іншу – залежить лише від ступеня Вашого фанатизму. Або технічної обізнаності помноженої на віру.

Каркасні будинки за канадською технологією

peredplata