Виробничий травматизм у 2019 році на Буковині

Управління Держпраці у Чернівецькій області інформує про стан  виробничого травматизму в області.

У першому півріччі 2019 року у регіоні зареєстровано  25 нещасних випадків, у тому числі, два із них – зі смертельним наслідком.

Нещасні випадки зі смертельним наслідком мали місце на підприємствах з виробництва деревини та автомобільного транспорту.

Загалом виробничий травматизм в області збільшився.

Так, допущено зростання смертельного виробничого травматизму на підприємствах Вижницького та Сторожинецького районів.

Зростання загального виробничого травматизму сталося на підприємствах Кіцманського, Сокирянського, Сторожинецького, Вижницького районів.

Найбільше кількість нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, сталася у Чернівцях – 16.

У Вижницькому, Сторожинецькому та Сокирянському районах – по два нещасних випадки. У Герцаївському, Кіцманському та Путильському районах – по одному нещасному випадку.

Фахівцями Управління Держпраці у Чернівецькій області проведено спеціальні розслідування даних випадків виробничого травматизму. Встановлено остаточні обставини та причини їх настання, визначено першочергові заходи щодо їх усунення.

Роботодавців зобов’язано виконати у зазначені терміни усі розроблені заходи.

Крім того, підприємства, на яких зареєстровано випадки виробничого травматизму, будуть внесені до плану перевірок стану промислової безпеки та охорони праці у наступному плановому періоді.

Водночас територіальний орган Державної служби України з питань праці – Управління Держпраці у Чернівецькій області – звертається до керівників підприємств, установ, організацій регіону з вимогою повного дотримання чинних нормативно-правових актів з питань промислової безпеки, охорони та гігієни праці.

peredplata