У Чернівецькій лікарні швидкої медичної допомоги оновили травмпункт за 64 тисячі євро

Сьогодні відкрили відремонтоване приміщення травмпункту у Чернівецькій лікарні швидкої медичної допомоги.
Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОВА.
 
Завдяки співпраці з міжнародними організаціями «Лікарі світу – Греція» та «Лікарі світу – Японія» за кошти програми уряду Японії в рамках проєкту «Відновлення інфраструктури охорони здоров’я в Україні» вдалося відремонтувати приміщення перев’язочної, гіпсовочної, оглядових (дитячої та дорослої) коридорів та прохідної, кабінетів та кімнат відпочинку лікарів та персоналу. Загальна площа відремонтованих приміщень – майже 240 м2.
Також до кінця грудня в рамках проєкту ОКНП «Чернівецька лікарня швидкої медичної допомоги» отримає для травмпункту 2 медичні каталки з рентгенопрозорим ложе. Це необхідне устаткування для більш якісного надання медичних послуг.
Заклад співпрацює з «Лікарі світу – Греція» з літа 2022 року. За цей час отримував різні гуманітарні вантажі, з медикаментами, витратними матеріалами та обладнанням для приймального відділення. Лікарня активно працює й з іншими міжнародними партнерами, зокрема у транскордонних проєктах.
 
Транскордонний проєкт типу «хард» «Підвищення готовності до надзвичайних ситуацій медичних закладів Чернівецької області та Сучавського повіту» передбачає проведення ремонтних робіт у приміщеннях, навчання персоналу, закупівлю медичного обладнання.
 
Наразі триває ремонт рентген-кабінетів на 1 та 2 поверхах лікарні, протиопікового відділення, палат інтенсивної терапії. Закупили 3 сучасних рентгенологічних системи, хірургічне обладнання протиопікові системи, монітори пацієнта та апарати ШВЛ для палат інтенсивної терапії.
 
Також лікарня у 2023 році в рамках гранту ВООЗ отримала стерилізаційне обладнання на суму 6.7 млн. грн.
 
 

peredplata