Дональд Туск звинуватив діючий уряд Польщі у бездіяльності.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Дональд Туск звинуватив польський уряд у бездіяльності щодо блокади прикордонних переїздів – інформагенція РАР
У Сеймі лідер “Громадянської платформи” Дональд Туск під час зустрічі з журналістами говорив про те, що його майбутньому уряду через два тижні доведеться зіткнутися з проблемою блокування доріг. Проте Дональд Туск зазначив, що старатиметься розв’язати цю проблему раніше і звинуватив діючий уряд Польщі у бездіяльності.
“Я, приміром, вже сьогодні зустрічаюся з експертами та тими політиками, які будуть займатися цими питаннями”, – підкреслив він. “Також сьогодні після обіду у нас в буде брифінг з питання перевізників і протесту на українському кордоні”, – повідомив він журналістам.
“Таку бездіяльність не можна вибачити, тому що таким чином ми ставимо під загрозу польсько-українські відносини та не дбаємо про польські інтереси”, – заявив Туск.
“Цей уряд ставить нас усіх у дуже складну ситуацію. Партія “Право і справедливість”, Моравецький і Качинський фатально, дуже по-дилетантськи, непрофесійно і до того ж цинічно розіграли українську карту”, – зазначив політик.
“На початку, коли це було доречно, вони демонстрували радикально проукраїнську позицію, повністю забуваючи про польські інтереси”, – наголосив Дональд Туск.
“З Україною треба жити у дружбі, підтримці, але водночас не нехтувати польськими інтересами”, – додав політик.

peredplata